HOROR NA PSIHIJATRIJSKOJ KLINICI: Policija ubila pacijenta, nisu mogli da ga obuzdaju, osoblje prestrašeno...

Drama u glavnom gradu Belgije

  • Hronika

  • 21. Mar. 2023  

  • 1

Belgijska policija danas je iz vatrenog oružja usmrtila pacijenta koji je nosio hladno oružje na psihijatrijskoj klinici u Briselu, saopćilo je lokalno tužilaštvo. Kako navodi AP, policija je pozvana jer je muškarac star 49 godina počeo da se ponaša agresivno na psihijatrijskom institutu Fond Roa, i da osoblje klinike nije moglo s njim da izađe na kraj.

Iz tužilaštva je saopšteno da su prvi nalazi istrage pokazali da je policija morala da pozove pojačanje nakon što je prva patrola stigla na lice mesta, zbog posebno opasnog ponašanja osobe i stanja uznemirenosti.

"U toku operacije, policijski službenici morali su da koriste svoje službeno oružje", saopćilo je tužilaštvo, a dodaje se da je pogođen u ruku i stomak, i da je nakon što je prevezen u bolnicu, preminuo od zadobijenih povreda. Tužilaštvo je saopćilo da će komitet koji vrši vanjski nadzor nad belgijskom policijom istražiti slučaj.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...