PREVARE NA SVE STRANE: Bivši ministri zdravlja optuženi zbog apoteke, na teret im se stavljaju krivična djela krivotvorenja...

(...) službenih isprava te zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

  • Hronika

  • 21. Mar. 2023  21. Mar. 2023

  • 0

Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Dženisa Šabulića (43) i Hazima Kapića (65), bivših ministara zdravstva u Vladi Unsko sanskog kantona, te protiv Anele Softić Kasumović, nekadašnje direktorice Doma zdravlja u Bihaću.

Optužnica je podignuta i protiv Privatne zdravstvene ustanove B Pharm iz Bihaća, čiji je Šabulić vlasnik.

Optuženima se na teret stavljaju krivična djela krivotvorenja službenih isprava te zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

U optužnici se navodi kako su optužena fizička lica, u okvirima svojih ovlaštenja nezakonito, pogodovali apoteci B Pharm da protivno pozitivnim zakonskim propisima posluje u prostorijama Doma zdravlja Bihać bez provođenja javne procedure i bez zakonom zaključenog ugovora Predmetna optužnica je rezultat iscrpne istrage Tužilaštva USK, tokom koje je saslušan veliki broj svjedoka, te sudu predloženo izvođenje preko 240 materijalnih dokaza.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Općinskog suda u Bihaću.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...