STRAH I TREPET AGRESORA: Pogledajte kako Ukrajinci oružjem vlastite proizvodnje raznose ruske tenkove... (VIDEO)

Jedan je proruski kanal na komunikacijskoj platformi Telegram također pisao o ovim ukrajinskim UGV-ima te ustvrdio da mogu biti opasni za oklopna vozila, rovove i ljudstvo.

  • Evropa

  • 22. Mar. 2023  

  • 1

Ukrajinski vojnici ruske tenkove raznose pomoću miniranih automobila na daljinsko upravljanje, piše Daily Mail.

Ako je suditi prema videozapisu koji je objavljen na društvenim mrežama, a koji je dio dokumentarnog filma o Trećoj odvojenoj udarnoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine (OSU), ukrajinske snage bespilotna zemaljska vozila (UGV) na daljinsko upravljanje prvo miniraju, a potom ih odvezu do ruskih meta.

Na snimci se može vidjeti i da Ukrajinci UGV kontroliraju pomoću mobitela te da su jedan detonirali u neposrednoj blizini vozila koje nalikuje ruskom tenku.

Jedan je proruski kanal na komunikacijskoj platformi Telegram također pisao o ovim ukrajinskim UGV-ima te ustvrdio da mogu biti opasni za oklopna vozila, rovove i ljudstvo.

Treća odvojena udarna brigada OSU-a proizašla je iz bojne Azov, a njezini vojnici trenutno sudjeluju u bitki za Bahmut.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...