ZAVRŠNE RIJEČI ODBRANE NA SUDU BiH: Izricanje presude Fadilu Novaliću, FIkretu Hodžiću, Fahrudinu Solaku i Jelki Milićević... (FOTO)

(...) bit će 5. aprila.

  • Politika

  • 22. Mar. 2023  22. Mar. 2023

  • 2

Izricanje presude federalnom premijeru Fadilu Novaliću, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudinu Solaku, federalnoj ministrici finansija Jelki Milićević, te Fikretu Hodžiću i firmi F.H. Srebrena malina u slučaju Respiratori zakazano je za 5. april na Sudu Bosne i Hercegovine, objavio je Detektor.

Danas su u Sudu Bosne i Hercegovine odbrane optuženih Fikreta Hodžića i Jelke Milićević iznosile završne riječi.

Fikret Hodžić u društvu svoje advokatice (Foto: Slobodna Bosna/Samir Saletović)

Novalić i drugi terete se u vezi s nabavkom 100 respiratora, vrijednosti 10.530.000 KM, koje je, nakon proglašenja stanja nesreće u FBiH uzrokovnog pandemijom koronavirusa u proljeće 2020. godine, za potrebe Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) iz Kine uvezla firma F. H. Srebrena malina.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...