ČISTKA SDA KADROVA PO UBRZANOJ PROCEDURI: Trojica novih ministara su iz SBB-a i NiP-a; Započela rekonstrukcija Vlade...

(...) Brčko distrikta BiH.

  • Politika

  • 22. Mar. 2023  22. Mar. 2023

  • 1

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić proslijedio je u skupštinsku proceduru imena trojice članova novog saziva lokalne Vlade, u kojoj će, u skladu sa novom parlamentarnom većinom biti dva šefa Odjeljenja iz reda SBB-a te jedan iz Naroda i pravde, potvrđeno je iz Skupštine Brčko distrikta BiH.

"Na mjesto šefa Odjeljenja za urbanizam i prostorno planiranje predložen je Suad Mašić iz Naroda i pravde, na mjesto šefa Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Senad Tufekčić, a šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove biće Asmir Mujanović, obojica su kadrovi SBB-a", rekao je predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić, prenosi Fena.

Prema njegovim riječima u narednih petnaest dana skupština može uložiti veto na  prijedloge gradonačelnika.

Skupština Brčko distrikta razriješila je 15.marta ove godine Eseda Kadrića sa mjesta gradonačelnika Brčko distrikta BiH člana SDA, a na njegovo mjesto izabran je Zijad Nišić iz Stranke za BiH.

U skladu sa rekonstrukcijom Vlade Distrikta novi gradonačelnik je predložio članove izvršne vlasti iz reda bošnjačkog naroda umjesto dosadašnjih kadrova SDA. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...