SEBIJA IZETBEGOVIĆ PODIJELILA FOTOGRAFIJU S ALIJOM: Obrazovani Bošnjak, vjernik, pobornik građanske države...

Živeći u istoj kući puno smo ramazana skupa ispostili, skupa iftarili, raznih briga, teških bolesti i svakakvih iskušenja predeverali i podijelili, ali i zajedničkih radosti, ljepota i šala doživjeli. Hvala dragom Bogu na svemu, napisala je Sebija Izetbegović.

  • Mini market

  • 22. Mar. 2023  22. Mar. 2023

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović, podijelila je dosad neviđenu forografiju na kojoj je sa rahmetli predsjednikom Alijom Izetbegovićem. 

- Prije 40 godina, 23. marta, odveli su mog svekra Aliju, Bakirovog babu, u zatvor. Bio je uhapšen i osuđen zato što je bio vjernik, hrabri i iznimno obrazovani Bošnjak, pobornik demokratije, slobode izražavanja i građanske države a protivnik diktature i jednoumlja.

Nikada neću zaboraviti tugu koju sam osjećala zbog te užasne nepravde koja je učinjena mom rahmetli svekru i cijeloj porodici. Ali, kako Bog određuje, a ne ljudi, sedam godina nakon toga Baba Alija postao je predsjednik suverene države Bosne i Hercegovine.

Živeći u istoj kući puno smo ramazana skupa ispostili, skupa iftarili, raznih briga, teških bolesti i svakakvih iskušenja predeverali i podijelili, ali i zajedničkih radosti, ljepota i šala doživjeli. Hvala dragom Bogu na svemu.

Allah Mubarek Ramazan - napisala je.

Vezane vijesti

trenutak ...