EDI RAMA BIJESAN NA UN, TRAŽI HITNO OBJAŠNJENJE: "Zašto Beograd i Priština, zar nije Kosovo i Srbija?"

Albanski premijer kao da je zaboravio da takozvano Kosovo nije članica Ujedinjenih nacija.

  • Regija

  • 22. Mar. 2023  

  • 1

Premijer Albanije Edi Rama iznervirao izjavom generalnog sekretara UN-a Antónija Guterresa koji je sporazum o normalizaciji nazvao "sporazumom Beograda i Prištine".

Rama na Twitter tvrdi da je zvaničan naziv "Sporazum o putu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije" i napisao da bi bilo "neprihvatljivo ako Guterres namjerno nije upotrebio pravi naziv".

"Beograd i Priština?! Ozbiljna greška ili lapsus? Njegov zvanični naziv je 'Sporazum o putu normalizacije između Kosova i Srbije' i bilo bi neprihvatljivo da generalni sekretar namerno nije upotrebio pravi naziv. Molimo vas da odmah date pojašnjenje", naveo je Rama na Twitteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...