NEZAPAMĆEN SKANDAL DODIKOVOG REŽIMA: Vlast će bolnicu u Trebinju graditi na tuđem zemljištu (VIDEO)

Novac iz budžeta već se uplaćuje izvođaču, a radovi samo što nisu počeli.

  • Politika

  • 23. Mar. 2023  

  • 1

Kako tvrdi predsjednik Vlade RS Radovan Višković radovi na izgradnji nove Bolnice u Trebinju počinju do kraja ovog mjeseca, a novac se se već uplaćuje izvođaču radova, prenosi BN televizija.

Međutim, u Pokretu za restituciju Trebinje tvrde da su dobili prvu potvrdu od republičke inspekcije da se bolnica gradi nezakonito na poljoprivrednom zemljištu, koje je oduzeto od njihovih predaka.

Među silnim obećanjima predsjednika RS Milorada Dodika i predsjednika vlade Radovana Viškovića u Trebinju ponovo se našla i izgradnja nove bolnice Trebinje.

Novac iz budžeta već se uplaćuje izvođaču, a radovi samo što nisu počeli.

" Ja ću vas obavjestiti da smo prošli mjesec uplatiti prvu ratu za izgradnju bolnice u Trebinju i mi ćemo svaki mjesec isplaćivati rate onako kako je ugovorom predviđeno. Čeka se izdavanja dozvole za pripremen radove i to će bitu narednih par dana. Očekujem zaista da se do kraja marta formira gradilište i krene u izgradnja tog objekta, jedne od najvećih investicija u ovom dijelu Srpske", rekao je Višković.

I Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, takođe je ja najavio skori početak radova.

"Bolnica je nešto što je prije pet godina bilo nezamislivo, a danas je to realno. Ostaje samo da se fizički završi. Projekat je finansiran tako što nije pokriven samo objekata, nego i oprema", istakao je Dodik.

Međutim, u isto vrijeme kada su zvaničnici Srpske najavljivali početak radova u Pokret za restituciju Trebinje stigao je dopis od Republičkog urbanističko-građevinskog inspektora, koji je utvrdio nepravilnosti u postupku izdavanja lokacijskih uslova za objekat nove bolnice.

To je, navode u ovom Pokretu, prva zvanična potvrda da je planirana nezakonita gradnja na poljoprivrednom zemljištu, oduzetom od njihovih predaka.

"U skladu sa zakonom, riješenjem inspektora od 13. 3. 2023. godine narađeno je ministarstvu za prostorno uređenje da predmetene lokacijske uslove uskladi sa zakonom ili da ih proglasi nevažećim. Nemaju šta da usklađuju sa zakonom, oni su već napravili prekršaj i to je ustanovio inspektor. Znači, lokacijska dozvola ne daj bože da prođe, sutra neka izadaju građevinsku, a to je nemoguće, mi znamo šta da radimo.

Znači krivične prijeva podnijećemo protiv svih odgovornih lica I oni će odgovarati. Sada imamo naznake i od Tužilaštva, sve ide u našu korist. Ne bi da otrkivam ali vjerovatno do ljeta biće podignute tužbe protiv odgovornih lica. Sve je čistio, mi tražimo da se poštuje zakon i nadam se da će oni koji ga ne poštuju odgovarati za to", rekao je Srbo Škero, Pokret za restiticiju Trebinje.

U ovom Pokretu već mjesecima ističu da je izgradnja nove bolnice samo paravan, a da je krajnjii cilj da se poljoprivredno zemljište u nedaleko od centra grada Trebinja dodijeli tajkunima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...