NPS UPUTIO ZAHVALNICU AVDIĆU: “Timski i kreativno ste odigrali i ovu utakmicu”

Dino Mustafić se u zahvalnici osvrnuo na odličnu saradnju koju je menadžment i umjetničko rukovodstvo NPS imalo sa ministrom Avdićem, naglasivši promjene koje su se desile za vrijeme njegovog mandata.

  • Kultura

  • 24. Mar. 2023  

  • 0

Direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, uputio je zahvalnicu ministru sporta i kulture Samiru Avdiću po završetku njegovog mandata u Vladi KS.

Dino Mustafić se u zahvalnici osvrnuo na odličnu saradnju koju je menadžment i umjetničko rukovodstvo NPS imalo sa ministrom Avdićem, naglasivši promjene koje su se desile za vrijeme njegovog mandata.

“Bili ste saveznik i prijatelj Narodnog pozorišta Sarajevo da mu vratite mjesto i status koje mu pripada, kao najstarijoj i najvećoj teatarskoj kući u BiH. To ste činili sa zahtjevom za reforme koje su nam bile nužne: od pravila i propisa, do jasnog plana i programa koji će obuhvatiti ekonomsko, kadrovsko i umjetničko strukturiranje po regionalnim standardima”, napisao je Mustafić.

Naglasio je da je ministar Avdić bio saveznik i prijatelj u borbi NPS za mjesto koje mu pripada u društvu.

“Hvala vam na tome što ste poštovali našu instituciju na način na koji je to jedino moguće – sa sviješću da je njena važnost mnogo veća od bilo kakvih političkih ili ličnih interesa”, dodao je.

Na kraju zahvalnice napisao je da svojim nasljednicima ostavlja veliki zadatak, te da se nada će oni biti dosljedni u provođenju kulturne reforme.

“Na kraju dozvolite da budem i ličan kao Vaš dugogodišnji poznanik i prijatelj koji Vas je često gledao sa tribina kada ste kapitenski predvodili košarkašku reprezentaciju BiH na važnim utakmicama; timski i kreativno ste odigrali i ovu utakmicu”, zaključio je Mustafić.

Podsjećamo, imenovanje nove Vlade KS danas je na dnevnom redu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...