U SPS-u SAMO RADE SVOJ POSAO: Iz Bosne i Hercegovine protjeran još jedan državljanin Bangladeša, prisilno udaljenje je realizovano......

Služba za poslove sa strancima izvršila je danas postupak prisilnog udaljenja jednog državljanina Bangladeša koji je nezakonito boravio u Bosni i Hercegovini, što je drugo po redu prisilno udaljenje državljana Bangladeša koje je Služba realizovala u ovoj sedmici.

  • Društvo

  • 24. Mar. 2023  24. Mar. 2023

  • 0

Aktivnost prisilnog udaljenja je realizovana nakon uspješne saradnje Službe za poslove sa strancima sa vlastima Bangladeša koja se odnosila na postupke utvrđivanja identiteta i izdavanja putnih dokumenata.

Navedeni državljanin Bangladeša je prije udaljenja bio smješten pod nadzor u Imigracioni centar Službe za poslove sa strancima, a prisilno udaljenje je realizovano komercijalnim letom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Službenici osiguranja i pratnje Službe za poslove sa strancima, državljanina Bangladeša pratit će do zemlje porijekla, gdje će biti predat nadležnim organima matične države, saopćio je SPS.

Proces povratka i readmisije je važan elemenat sveobuhvatne imigracione politike, te će Služba za poslove sa strancima aktivnosti prisilnog udaljenja iregularnih migranata nastaviti i u narednom periodu. Kontinuiranim provođenjem ovog postupka napravljen je značajan iskorak u suprotstavljanju neregularnim migracijama i još jednom je potvrđena spremnost i opredijeljenost Službe za poslove sa strancima za što efikasnije upravljanje migracijskim procesima u BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...