OSTAT ĆE SAMO NAZIV "GIUSEPPE MEAZZA": Milan pravi stadion, rastaje se sa gradskim rivalom

Gradonačelnik Milana Guiseppe Sala danas je potvrdio da fudbalski klub Milan želi izgraditi novi stadion u blizini San Sira i rastati se sa Interom.

  • Šareni svijet

  • 24. Mar. 2023  24. Mar. 2023

  • 0

Vlasnik Milana Gerry Cardinale došao je u Milano kako bi razgovarao sa gradonačelnikom i predočio mu projekat izgradnje novog stadiona. Sjajni novi stadion bit će građen u oblasti La Maura u blizini San Sira.

Milan će u roku od dvije sedmice zvanično predstaviti projekat izgradnje novog stadiona, a nakon toga očekuje da dobiju saglasnost od grada i započnu radove.

Ideja je prvobitno bila da se San Siro, ili "Giuseppe Meazza", kako se zove kada je Inter domaćin, sruši i na njegovom mjestu izgradi novi stadion pod nazivom Katedrala i da na njemu igraju Milan i Inter, ali je uprava Rossonera odlučila da se rastane sa velikim rivalom i sama započne novi projekat.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...