ENVER BIJEDIĆ O NEUČEŠĆU SDBiH U VLASTI TK: "Naši zahtjevi nisu bili nerealni"

On dodaje da su u ovoj stranci očekivali da budu dio izvšne vlasti u kantonu, ali se to nije desilo.

  • Politika

  • 24. Mar. 2023  

  • 0

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine (SDBiH) neće biti dio vlasti u Tuzlanskom kantonu. Klub ove stranke u Skupštini TK broji dva zastupnika, a kako nezvanično saznajemo, postoji mogućnost da im se priključi i Jakub Suljkanović, koji je izabran na listi Pokreta demokratske akcije (PDA), kasnije se priklonio većini na čelu sa Strankom demokratske akcije (SDA), ali na kraju nije podržao njihovu vladu.

Iako su potpisali sporazum sa SDA u TK, SD će, prema riječima predsjednika ove stranke Envera Bijedića, biti opozicija.

- Odluku o tome da budemo opozicija donijelo je Predsjedništvo stranke, dan prije nego što je izglasana nova Vlada TK. Razlog je jednostavan, dogovor koji smo imali sa SDA nije ispoštovan - kaže Bijedić.

On dodaje da su u ovoj stranci očekivali da budu dio izvšne vlasti u kantonu, ali se to nije desilo.

- Očekivali smo da ćemo imati jednog ministra jer nam je to obećano. Tokom razgovora o formiranju vlasti bili smo korektni i nismo postavljali nerealne zahtjeve. S obzirom na to da nemamo svog predstavnika u Vladi TK, ne možemo realizirati projekte koje smo planirali i nemamo razloga da damo našu podršku - zaključio je Bijedić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...