VLATKO GLAVAŠ TVRDI: "Vjerujem da možemo do pobjede i u Slovačkoj"

Naglašava da mu je posebno drago da su mladi igrači - Dedić, Tahirović i ostali dobro odigali svoje uloge te da je "Krunić bio izvanredan".

  • Sport

  • 24. Mar. 2023  

  • 0

Nekadašnji bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac i trener Vlatko Glavaš smatra da je selekcija Bosne i Hercegovine na najbolji način otvorila novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Zmajevi su sinoć na zeničkom Bilinom polju ubjedljivo pobijedili Island (3:0) i već u subotu s optimizmom putuju u Bratislavu, u kojoj će dan kasnije igrati protiv Slovačke.

- Na početku utakmice Islanđani su visko izašli, mislio sam da imaju hrabrosti da nas napadaju, ali smo dobro otvorili susret i sinoć odigrali jednu timsku izvanrednu utakmicu. Najbitinije da smo kvalifikacije startali pobjedom. U odličnoj atmosferi na Bilinom polju, predvođeni novim selektorom, u svim segmentima smo nadigrali Island. Moramo biti zadovoljni - kazao je Glavaš za Fenu.

Naglašava da mu je posebno drago da su mladi igrači - Dedić, Tahirović i ostali dobro odigali svoje uloge te da je "Krunić bio izvanredan".

- Imamo mlade igrače koje mogu da ih nadomjeste iskusne, ali sigurno da i oni još dugo mogu da pomognu našoj reprezentaciji - smatra Glavaš.

Po njegovim riječima, ubjedljiva pobjeda u 1. kolu kvalifikacija predstavlja vjetar u leđa za susret u Slovačkoj.

- Ako Slovake ne podcijenimo, ali i precijenimo, izađeno onako kako smo sinoć izašli u Zenici, mislim da imamo velike šanse da odigramo dobro i da napravimo dobar rezultat. Vidio sam da je i Luksemburg sinoć odigrao jako kvalitetnu utakmicu u Slovačkoj (0:0). Nema potrebe da ih se previše bojimo, moramo ih poštovati kako reprezentaciju koja sigurno ima kvalitet, ali sa onim sinoćnim pristupom, onakvom trkom i agresivnošću, vjerujem da možemo do pobjede i u Slovačkoj - zaključio je Glavaš.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...