NASTAVAK VANDALIZMA U BANJALUCI: Demoliran BASOC, ukradena LGBT zastava

Također, policija je obaviještena o ovom slučaju, uviđaj je obavljen, te su poručili da rade na utvrđivanju svih činjenica i pronalasku počinioca.

  • Vijesti

  • 24. Mar. 2023  

  • 0

Članovi Banjalučkog socijalnog centra (BASOC) jučer ujutru su zatekli razbijene prozore i devastirane prostorije i kako je za N1 kazao Dražen Crnomat, član ovog centra, nedostaje zastava duginih boja.

“Tokom noći i u ranim jutarnjim satima su razbijeni su prozori banjalučkog socijalnog centra i otuđena je zastava duginih boja”, naveo je Crnomat.

Pitali smo ga o tome šta misli ko je odgovoran za ovaj napad.

“Država. Nema ko drugi biti odgovoran, država ne može dopustiti sebi da iko drugi vrši nasilje osim nje. Ovo je takođe monopol države na nasilje, ali u ovoj sivoj zoni, ilegalnoj. Kako država proganja “Pravdu za Davida” policijom, tako i druge organizacije i grupe proganja u sivoj zoni, pomoću huligana. Najbolji primjer toga su Vučićevi batinaši”, poručio je Crnomat.

Također, policija je obaviještena o ovom slučaju, uviđaj je obavljen, te su poručili da rade na utvrđivanju svih činjenica i pronalasku počinioca.

Ovo je još jedan u nizu napada u Banjaluci na civilni sektor, nakon napada na aktiviste ispred prostorija “Transparency International BiH” i napada na prostorije Društveno kulturnog centra Incel (DKC “Incel“).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...