PROBLEMI U FRANCUSKOJ: Zbog protesta odgođena državna posjeta kralja Charlesa

Elizejska palača objavila je u petak da je državna posjeta Charlesa III Francuskoj odgođena.

  • Evropa

  • 24. Mar. 2023  24. Mar. 2023

  • 0

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je rekao da bi se "početkom ljeta" mogao planirati posjeta kralja Charlesa III, pošto je njegovo putovanje odgođeno zbog francuskih protesta protiv penzione reforme.

"Predložili smo da se početkom ljeta, ovisno o našim vremenskim rasporedima, zajedno planira nova državna posjeta" britanskog monarha, rekao je u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na samitu Europskog vijeća.

Po njegovim riječima, "zdrav razum i prijateljstvo potiču nas da odgodimo" posjetu i "bili bismo neozbiljni da se ne vodimo zdravim razumom" i da "planiramo posjetu usred protesta."

Elizejska palača objavila je u petak da je državna posjeta Charlesa III Francuskoj odgođena, nakon što su protesti zbog promjena u penzionom sistemu predsjednika Macrona prerasli u nasilje u Parizu i gradovima širom Francuske, prenosi Jutarnji.hr.

Loše bi bilo da smo, "naprotiv, pokušavali održati ovu posjetu kao da se ništa ne događa, s incidentima kao posljedicom", dodao je francuski predsjednik.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...