EDI RAMA ISPRAVLJA BRITANCE: "Nije Kosovo nego Kosova"

"Mi Albanci imamo dvije države i četiri premijera na Balkanu", rekao je Rama

  • Regija

  • 24. Mar. 2023  

  • 1

Premijer Albanije Edi Rama, koji boravi u Velikoj Britaniji, tokom diskusije u sali Kraljevskog instituta za međunarodne odnose, ispravio je jednog bivšeg poslanika u Evropskom parlamentu koji je upotrebio riječ "Kosovo", rekavši da se kaže "Kosova", prenosi Reporteri.

Rama je naveo da Srbi kažu Kosovo.

"Prije svega nije Kosovo, nego Kosova. Srbi zovu Kosovo, a vi se zalažete za nezavisnost Kosova. Niste vi krivi jer je propaganda odradila svoj posao. I ja ponekad kažem Kosovo, ali je Kosova", rekao je Rama.

On je naveo i da su Albanija i Kosovo isto i da su jedan narod.

"Kosovo nije prijateljska zemlja, to je bratska zemlja, mi smo isti i iz određenih razloga smo narod koji živi u dvije države. Mi Albanci imamo dvije države i četiri premijera na Balkanu. Činimo sve što možemo da im pomognemo, naravno da pozdravljamo sve što oni mogu da učine za nas da nam pomognu. Isti smo, samo imamo granicu, imamo neka pravila koja treba da poštujemo, ali smo isti", rekao je Rama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...