KOKAINSKI RAT MAFIJAŠA IZ SRBIJE: Oteli "Lobanju" zbog sumnje da je posredovao u krađi...

(...) tone kokaina vrijednog oko 25 miliona eura.

  • Šareni svijet

  • 25. Mar. 2023  25. Mar. 2023

  • 0

Belgijska policija traga za pripadnicima kriminalne grupe iz Srbije, koja je otela Mohameda Azaia (49) iz Antwerpena, zvanog Lobanja, zbog sumnje da je posredovao u krađi tone kokaina vrijednog oko 25 miliona eura.

Kako prenose belgijski mediji, Lobanja je kidnapovan 22. februara i od tada je viđen živ nekoliko puta na video-snimcima koje su objavljivali kidnaperi, a posljednji put 1. marta, kada su otmičari podijelili snimak na kojem vezan lisicama moli kradljivce kokaina da vrate tovar: "Sada je 1. mart, ja sam i dalje živ. Molim vas, pošiljka mora da se vrati."

Na prethodna dva snimka, koja su dospjela u medije, oteti je rekao da su “Kralj i Smajli ukrali tonu kokaina”.

Na jednom od snimaka koji je procurio u medije, on je samo u donjem vešu, na stolici, vezan lisicama, prenose agencije.

Mohamed Azai je otet na parkingu benzinske pumpe na auto-putu u blizini Antwerpena, gdje su ga snimile sigurnosne kamere.

Navodno, tamo je došao na sastanak sa ljudima uključenim u šverc kokaina. Mediji prenose da on ima južnoafričko porijeklo i označavaju ga kao jednog od “južnoafričkih narko-bossova” koji je Srbijance povezao sa prodavcima droge iz Brazila.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...