UREĐENJE BH. TERITORIJALNIH VODA: Gdje je nestao prijedlog zakona o moru Bosne i Hercegovine?

Namjera predlagača bila je da ovim predloženim zakonskim aktom BiH konačno uredi morski, podmorski prostor, suverenitet na moru države

  • Politika

  • 25. Mar. 2023  

  • 1

Klub Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) uputio je sredinom prošle godine u proceduru Prijedlog zakona o moru u BiH.

Namjera predlagača bila je da ovim predloženim zakonskim aktom BiH konačno uredi morski, podmorski prostor, suverenitet na moru države i uredi pravne odnose u njima. Međutim, ni osam mjeseci kasnije Prijedlog zakona o moru nije se našao na dnevnom redu Zastupničkog doma PSBiH. Zašto?

"Prijelog zakona o moru BiH koji je prethodnom sazivu Zastupničkog doma u proceduru uputio Adil Osmanović u ime Kluba SDA je zbog određenih nesuklađenosti sa Jedinstvenim pravilima za izradu propisa vraćan na doradu i ispravku, a na osnovu Zakonodavnog sektora Sekreterijata PSBiH.

"Sve se to dešavalo uoči Općih izbora 2022. godine", kaže za Faktor Šerif Špago, predsjednik Kluba SDA u Zastupničkom domu.

Najavio je naredne korake koje će poduzeti zastupnici SDA.

"Klub SDA će na jednoj od narednih sjednica razmotriti Prijedlog zakona o moru i najvjerovatnije donijeti odluku da se od Kolegija PSBiH traži nastavak procedure donošenja zakona", istakao je Špago.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...