VUČIĆ SE OBRAĆA GRAĐANIMA SRBIJE: I opet sve zna i sve razumije, a predviđa i kako će Ukrajina proći u ruskoj agresiji

"Gotovo je nemoguće da će Ukrajina pobijediti u vojnom smislu, ali će dobiti veliki zamah na svom evropskom putu".

  • Regija

  • 26. Mar. 2023  26. Mar. 2023

  • 4

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima Srbije.

Vučić je na samom početku kazao da je očekivao da će doći do sukoba u Ukrajini.

"Nije to neka velika tajna, mogli ste da pogledate i u vašoj arhivi moje izjave od 25. novembra, kada sam bio u Sočiju kod predsednika Putina. Ja sam tada rekao da očekujem da nam se priprema mnogo toga teškog u svetu. Ne zato što mi je Putin bilo šta slično rekao, ja njega dovoljno dobro poznajem".

On je kazao da je razumio šta će se desiti u Ukrajini.

"Putin je ranije uvek govorio mnogo o Ukrajini, a na tom sastanku nije pričao ni tri minute", rekao je Vučić, prenosi B92.

On je rekao i da, "pošto Ukrajina neće lako pobediti u vojnom smislu, tačnije, gotovo je to nemoguće", očekuje da će ta država dobiti veliki zamah na svom evropskom putu.

Misli i da će biti donijete odluke o hitnom počinjanju pregovora i ulaska u EU, "zato što kreće takmičenje oko šefa NATO-a", kao i što "SAD prave poseban blok koji nije mali".

"To će biti Poljska, Baltičke zemlje i Ukrajina. Onda će imati zemlje koje su veće od Francuske i koje se približavaju Nemačkoj, to postaje jasno da će postati najmoćniji u Evropi a pod direktnom palicom SAD-a", rekao je Vučić.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...