EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: "Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!"

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom rješenju. A to je: ukidaju se izbori u Federaciji", poručio je Komšić.

  • Politika

  • 26. Mar. 2023  

  • 83

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je prijedlog novog nametanja izmjena Ustava FBiH od strane visokog predstavnika koji je danas procurio u domaćim medijima a koji će za posljedicu imati da će jedino HDZ BiH biti neizbježan prilikom formiranja Vlade Federacije BiH, dok će sve druge političke partije igrati nebitnu ulogu.

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom rješenju. A to je: ukidaju se izbori u Federaciji!.

Na planirani dan izbora, Schmidt i US ambasador (bilo koji da bude), određuju ko su članovi Predsjednistva BiH iz F BiH, ko je predsjednik a ko su potpredsjednici FBiH, ko je premijer a ko su ministri! U daljoj razradi treba ozbiljno razmisliti da se ukine i Parlament F BiH. A ako se odustane od ukidanja tog parlamenta onda US amabasador (bilo koji da jeste) i Schmidt određuju ko su članovi tog parlamenta", poručio je Komšić u reakciji na prijedlog izmjena Ustava FBiH koji možete pročitati na OVOM LINKU

Komentari - Ukupno 83

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...