OGLASILO SE OKRUŽNO TUŽILAŠTVO U ISTOČNOM SARAJEVU: "Evo zašto je glavni osumnjičeni za napad na povratnike Bojan Prodan pušten na slobodu..."

Ističu da u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Foča kontinuirano poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinioca.

  • Hronika

  • 27. Mar. 2023  

  • 1

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu (OJT Istočno Sarajevo) oglasilo se o napadu na bračni par Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada kao i o puštanju na slobodu Bojana Prodana koji se smatrao osumnjičenim za to nasilje.

Kako su kazali iz OJT Istočno Sarajevo, odmah po saznanju za počinjeno krivično djelo “Razbojništvo”, dežurni tužilac je izašao na teren i poduzete su sve potrebne mjere i radnje kako bi se otkrio počinilac ovog djela.

“Prilikom preduzimanja operativnih mjera i radnji, policijski službenici su uhapsili osobu inicijala B.P. (Bojan Prodan op.a.) zbog osnova sumnje da je počinio predmetno krivično djelo. Međutim, iz do tada obezbijeđenih dokaza nije proizilazila osnovana sumnja da je uhapšeni izvršilac ovog krivičnog djela, slijedom čega protiv istog i nije podnesen prijedlog za određivanje mjere pritvora jer nisu ispunjeni zakonski razlozi”, pojasnili su iz OJT Istočno Sarajevo.

Ističu da u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Foča kontinuirano poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinioca.

“OJT Istočno Sarajevo nastavit će  blagovremeno, tačno i precizno obavještavati javnost o preduzetim mjerama i radnjama na otkrivanju počinioca krivičnog djela”, poručeno je.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...