DVIJE RAZLIČITE KATEGORIJE: Audi uvodi velike promjene u nazive svojih modela

Prvi model koji će usvojiti novost bit će novi A4, pa će u sljedećoj generaciji nositi oznaku A5.

  • Auto

  • 27. Mar. 2023  

  • 0

Prvi na redu je A4 koji postaje A5.

Nedugo nakon što je postalo očigledno kako će BMW mijenjati nomenklaturu u svojoj gami, nešto slično će se dogoditi i u Audiju.

I bit će još više zbunjujuće. Izvršni direktor kompanije Markus Duesmann je otkrio kako elektromobilnost kao trend utječe na mnoge segmente autoindustrije, pa tako i na sama imena modela. 

Audi je dosad za svoje električne modele koristio oznaku e-tron, a u budućnosti će se to dodatno izmijeniti. Dobra je vijest da Audi zadržava poznati alfanumerički sustav označavanja modela, ali sada u izmijenjenom značenju. 

Kako doznaje Auto Bild, radi se o dvije različite kategorije koje je Duesmann ovako objasnio: "Neparni brojevi bit će za modele s motorima s unutarnjim sagorijevanjem, a parni brojevi će označavati baterijska električna vozila." 

Prvi model koji će usvojiti ovu novost bit će novi A4, pa će u sljedećoj generaciji nositi oznaku A5. Model A6 će postati A7, dok će A4 i A6 biti električni modeli. Time je napuštena dosadašnja logika, gdje su modeli A5 i A7 bili vezani za pet-vratne coupe izvedbe limuzina.

Za pretpostaviti je da će se u istom ritmu nastaviti i kroz Q, odnosno SUV gamu, gdje bi se stvari mogle i dodatno zakomplicirati. Pritom valja imati na umu kako će Audi zadržati i naziv e-tron, koji kao sufiks u imenu egzistira duže od desetljeća, a počeo se komercijalizirati hibridnom inačicom modela A3. 

Nije poznato kako će Audi u budućnosti distancirati karoserijske izvedbe. Duesmann je obećao naknadno to razjasniti, ali kaže: "Možete se veseliti mnogim budućim emocionalnim i visokoučinkovitim izvedbama."

I na kraju spomenimo kako je jedan od najznačajnijih Audijevih noviteta za ovu godinu Audi Q6 e-tron. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...