NEVJEROVATNE SCENE U „ĆIRILICI“, BIVŠI DODIKOV SAVJETNIK U AKCIJI: „Srbi su jedini narod u Evropi koji je sve svoje države izgubio…“

-Nestala je kraljevina Jugoslavija, nestala je socijalistička Jugoslavija, nestala je Savezna Republika Jugoslavija, sve smo države izgubili, sve zbog srpske političke elite, kazao je Perišić.

  • Regija

  • 28. Mar. 2023  

  • 12

Sinoćnja emisija „Ćirilica“ na Happy TV ponovo je vrvila teorijama zavjere o navodnoj ugroženosti Srba, a u jednom trenutku mogli smo čuti i da je bivši premijer Srbije Zoran Đinđić bio radikalniji od Slobodana Miloševića.

Profesor Srđan Perišić bio je jedan od gostiju emisije koji je u svom izlaganju govorio o tome šta je pisao u svojoj knjizi pod nazivom „Geopolitika i Srbi“, o geopolitičkoj strategiji tokom 20. vijeka do danas, o tome kako je, navodno, srpska elita doprinijela da se Srbi odreknu sopstvenog identiteta zarad stvaranja Jugoslavije.

–Na tapetu smo više od 100 godina, Srbi se nalaze u iluziji ili u zabludi prema tom Zapadu, i prema toj Velikoj Britaniji. Pouka do sada je da ne smijemo da vjerujemo Velikoj Britaniji, njihov premijer iz sredine 19. vijeka je Srbe nazivao „suvozemni mješanci“, kombinacija rasizma i geopolitike. Velika Britanija protiv Srbije radi još od ubistva Karađorđa, on je praćen od strane britanskih agenata, to je prvo ubistvo moderne Srbije i tu već vidimo Britansku ulogu, događaj gdje je ona umiješala svoje prste. Od kako su Srbi dobili modernu državu, od tada Velika Britanija sebi daje zadatak da u Istočnoj Evropi gdje je vidjela i Srbe, mora da stvori kordon.

Srbija mora po njima da bude kordon, tampon zona prema Rusiji s jedne strane, s druge strane onemogućiti Srbiji da se objedini u jedinstvenu srpsku državu, to je alfa i omega britanske geopolitike nekad i sada. Obje Jugoslavi su bile kordon zona, i dan danas to traže od Beograda i Srbije da bude tampon zona. U svojoj knjizi pišem o tome zašto je srpska elita krenula u stvaranje Jugoslavije. Pa zato što su htjeli da skoče u Evropu, da se ne lažemo, Evropa tog vremena je bila centar svijeta, materijalni napredak, progres u svakom smislu, tamo je sve bilo. Onda srpska elita kaže moramo da se odreknemo svog identiteta da bismo ličili na Zapadnu Evropu, kako ćemo to da uradimo, tu su Hrvati rekli da ih predvode u Evropu tako što će formirati zajedničku državu, oni su to podržali i to se dogodilo, formirala se zajednička država, međutim gdje smo mi skočili, nismo skočili u Evropu.

Dakle ideja Jugoslavije je bila unutrašnja ideja srpske elite, ne običnog srpskog seljaka. Srbija se za vrijeme kralja Milana odrekla srpske ideje, međutim ono što se dogodilo 7. decembra 1914. godine, Niškom deklaracijom, taj događaj može da se označi kao istorijski događaj, odnosno geopolitički događaj, odricanje od sopstvenog identiteta da bi se stvorila Jugoslavija. Mi smo praktično jedini narod u Evropi koji je sve svoje države u 20. vijeku izgubio, nestala je kraljevina Jugoslavija, nestala je socijalistička Jugoslavija, nestala je Savezna Republika Jugoslavija, sve smo države izgubili, sve zbog srpske političke elite, kazao je Perišić, inače bivši savjetnik Milorada Dodika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...