JOŠ BRŽE DO MORA: Pogledajte kako teku radovi na dionici koja će put do juga BiH skratiti za još pola sata... (VIDEO)

Jedna priključna cesta vodiće novoizgrađenom cestom saobraćaj sa magistralne ceste M-17, dok će druga usmjeravati saobraćaj sa ceste Buna – Domanovići, odnosno iz pravca Stoca i istočne Hercegovine.

  • Ekonomija

  • 28. Mar. 2023  

  • 0

U pojedinim dionicama na Koridoru 5c izgradnja autoputa kroz Bosnu i Hercegovinu je jako spora, a u prilog toj tvrdnji možda najbolje može svjedočiti dionica Zvirovići – Počitelj, inače duga 11,75 kilometara i podijeljena u dva lota, od kojih je jedan otvorena trasa, a drugi most Počitelj.

Upravo je ovih dana u završnoj izgradnji i samo naplatno mjesto Počitelj zajedno sa priključnim cestama. Jedna priključna cesta vodiće novoizgrađenom cestom saobraćaj sa magistralne ceste M-17, dok će druga usmjeravati saobraćaj sa ceste Buna – Domanovići, odnosno iz pravca Stoca i istočne Hercegovine.

Kada se otvori, dionica Počitelj – Zvirovići će skratiti za cijelih 30 minuta putovanje kroz centar grada Čapljine i naselje Trebižat prema trenutnom naplatnom mjestu Zvirovići.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...