POLOŽENO CVIJEĆE: Obilježena 24. godišnjica smrti Joze Leutara (FOTO)

Jozo Leutar teško je ranjen 16. marta 1999. godine u Sarajevu kada je ispod službenog automobila, kojim je iz stana putovao do sjedišta MUP-a FBiH, eksplodirala podmetnuta naprava.

  • Vijesti

  • 28. Mar. 2023  

  • 1

Delegacija Federalne uprave policije (FUP) danas je položila vijence u zgradi Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova/Federalne uprave policije, kao i na mjestu ukopa u Mostaru zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Joze Leutara.

 

Povodom obilježavanja 24. godišnjice atentata na Leutara, delegacija Federalne uprave policije je 16. marta položila vijenac na spomen-obilježju u Alipašinoj ulici u sarajevskom naselju Ciglane, saopćeno je iz FUP-a.

Također, delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova HNK polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na groblju Masline u Mostaru obilježila je 24. godišnjicu smrti Leutara.

Jozo Leutar teško je ranjen 16. marta 1999. godine u Sarajevu kada je ispod službenog automobila, kojim je iz stana putovao do sjedišta MUP-a FBiH, eksplodirala podmetnuta naprava.

Od povreda zadobijenih u eksploziji Leutar je preminuo 12 dana kasnije.

Počinioci i naručioci atentata do danas nisu otkriveni.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...