MILO ĐUKANOVIĆ PROVOCIRA SVOG KOLEGU IZ SUSJEDSTVA, ALI I PROTIVKANDIDATA NA IZBORIMA: "Srbija ne može da podnese da Crna Gora..."

(...) prije nje postane članica EU.

  • Regija

  • 28. Mar. 2023  28. Mar. 2023

  • 2

"Srbija ne može da podnese da Crna Gora prije nje postane članica Evropske unije", tvrdi aktuelni šef crnogorske države i kandidat DPS-a za predsjednika Crne Gore na predstojećim izborima Milo Đukanović i ponovo optužuje protivkandidata u drugom izbornom krugu Jakova Milatovića iz Pokreta Evropa sad da je, kako je naveo, dobio zadatak od "onih koji ne žele evropsku Crnu Goru".

Đukanović je na predizbornoj tribini u bjelopoljskoj Loznoj Luci rekao da ako građani žele evropsku budućnost, onda, kako je naveo, ove moramo da pošaljemo u prošlost.

Đukanović je kazao da je za proteklih trideset godina na vlasti naučio da kad god je bilo kritično, ljudi u Crnoj Gori su pametno prelomili.

"Tako da, ja sam u ovoj završnici kampanje apsolutni optimista. Ja sam čovjek koji snažno vjeruje u svoje prednosti i koji snažno vjeruje u svoju pobjedu na izborima u nedjelju", kazao je Đukanović, saopćeno je iz DPS-a.

Kritikujući stranke pobjednice na parlamentarnim izborima u avgustu 2020., kada je njegova DPS prvi put nakon tri decenije otišla u opoziciju, Đukanović kaže da je "velikosrpski nacionalizam" ovu politiku razumio kao "novu priliku da pokuša da anektira Crnu Goru i da Crnu Goru usisa u sastav 'velike Srbije' koji se danas modernije formuliše kao 'srpski svijet'".

"Nisu uspjeli u tome zato što im mi nismo dozvolili. Državotvorna opozicija koja je prethodno stvorila tu državu, branila ju je odgovorno prethodne dvije i po godine", istakao je Đukanović i ocijenio da je "pokušano ugrožavanje građanskog karaktera države".

Za protivkandidate iz prvog kruga je rekao da su ideolozi "velike Srbije" ne samo u Crnoj Gori nego u svim drugim državama u kojima žele da ostvare svoje interese.

"Da kažem, razvijaju jednu širu platformu i imaju više kandidata tražeći među njima onoga ko najbolje može da ostvari njihov interes. Nedavno su bili neki izbori u Bosni i Hercegovini i sjetićete se nekih hapšenja koja su se tamo događala i koja su nam potvrdila da je Beograd i tada finansirao dva-tri kandidata pa koji 'upali'", naveo je, između ostalog, Đukanović.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...