FORMIRAN SAVJET ZA EKONOMSKA PITANJA PRI BEĆIROVIĆEVOM KABINETU: Za predsjednika imenovan...

Savjet razmatra aktuelna i strateška pitanja iz oblasti ekonomije, o čemu daje sugestije i preporuke koje Bećirović može uzeti u obzir prilikom donošenja odluka u funkciji člana Predsjedništva BiH.

  • Politika

  • 28. Mar. 2023  

  • 0

Pri Kabinetu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića formiran je Savjet za ekonomska pitanja sa ciljem razmatranja bitnih tema ekonomskog karaktera iz nadležnosti Predsjedništva BiH.

Savjet razmatra aktuelna i strateška pitanja iz oblasti ekonomije, o čemu daje sugestije i preporuke koje Bećirović može uzeti u obzir prilikom donošenja odluka u funkciji člana Predsjedništva BiH.

Rad članova i ostvarivanje funkcija Savjeta za ekonomska pitanja zasniva se na pro bono osnovi.

Sastav Savjeta čine akademici, univerzitetski profesori, istaknuti privrednici i preduzetnici iz oblasti malog, srednjeg i velikog biznisa, koji su izrazili spremnost da svojim znanjem, iskustvom i praktičnim djelovanjem daju doprinos razmatranju i oblikovanju najvažnijih pitanja iz oblasti ekonomskog rasta i razvoja, konkurentnosti i socioekonomskih problema.

Na prvoj sjednici, članovi Savjeta su upoznati sa prijedlogom/inicijativom Bećirovića za donošenje državnog zakona o gasu, te su razmotrili stanja i perspektive u gasnom sektoru Bosne i Hercegovine.

U tom smislu, iskazana je podrška diverzifikaciji izvora i pravaca snabdijevanja prirodnim gasom, te prepoznata uloga prirodnog gasa kao strateškog energenta za Bosnu i Hercegovinu u srednjem roku sa ekonomskog, energetskog i sigurnosnog aspekta.

Za predsjednika Savjeta imenovan je prof. dr. Anto Domazet.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...