"PRESTANI DA SE POMJERAŠ!": Objavljen snimak likvidacije žene koja je počinila masakr u Nashvilleu (VIDEO)

Policija tvrdi da je napad bio unapred planiran i da je nađen i manifest i pismo Hejlove.

  • Hronika

  • 28. Mar. 2023  

  • 1

Policijska uprava Metro Nashville objavila je snimke s kamera koje su na sebi nosili policajci Rex Engelbert i Michael Collazo koji su likvidirali Audrey Elizabeth Hale. (28), koja je jučer u pucnjavi u privatnoj kršćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu ubila troje djece i tri odrasle osobe.

Na snimku se vidi kako policajci ulaze u školu i traže napadača, a svo vrijeme trajanja akcije čuje se alarm za uzbunu.

Nakon što su čuli pucnjavu na drugom spratu policajci su se tamo i uputili, a Englebert iz puške upućuje više hitaca u Hale. Pošto je pala na pod, pojavljuje se Collazo koji u nju ispaljuje još četiri hica iz pištolja.

"Prestani da se pomjeraš", čuje se kako viče dok ona leži na podu.

Masakr u katoličkoj osnovnoj školi na periferiji grada počinila je bivša učenica škole. Nakon što je završila školu, studirala je na Nosi koledžu za umjetnost i dizajn, a poslije diplomiranja radila je kao grafički ilustrator.

John Drake, šef policije u Nashvilleu, oslovio je Hale zamjenicom u ženskom rodu, ali je na pitanja novinara precizirao da se ona izjašnjavala kao transrodna osoba.

Policija tvrdi da je napad bio unaprijed planiran i da je nađen i manifest i pismo Hale.

U policiji su rekli da je ona legalno nabavila dvije puške i da je u trenutku napada kod sebe imala karte i crteže školske zgrade. Sva ubijena djeca imala su devet godina, a stradalo je i troje zaposlenih u školi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...