ZLATAN BEGIĆ U NEVJERICI ZBOG KANDIDATURE SANJE VLAISAVLJEVIĆ: „Dovode ženu kojoj su najveći dometi u političkoj karijeri vezani za..."

Ova kandidatkinja za ministricu kulture i sporta u Vladi FBiH prije godinu i po našla se u centru pažnje zbog svojih izjava za javni servis Republike Srpske gdje je negativno govorila o glavnom gradu BiH.

  • Mini market

  • 29. Mar. 2023  

  • 24

Ne stišavaju se reakcije na prijedloge HDZ-a BiH za ministricu kulture i sporta u novom sazivu Vlade Federacije BiH.

Svoj sud o svemu dao je i federalni zastupnik DF-a Zlatan Begić.

-Međutim, dan još nije završen, ima vremena za još pokoji šamar građanima. SDP/NS/NIP/SBiH na poziciju federalne ministrice kulture u Sarajevu dovode ženu kojoj su najveći dometi u političkoj karijeri vezani za iznošenje brutalnih neistina sa ciljem širenja mržnje prema tom istom Sarajevu. Nisu zabilježeni njeni dometi u oblasti kulture, osim zaštite svinjetine...

Podsjetimo, HDZ je imenovao Tonija Kraljevića za ministra finansija Zapadno-hercegovačkog kantona. Dan kasnije, 28. marta, ista ta stranka, HDZ BiH, predložila je istog Tonija Kraljevića za ministra finansija u Vladi Federacije BiH.

Ako pogledamo prve reakcije na predložene kandidate, jasno je da je Dragan Čović krenuo u ponižavanje svojih koalicijskih partnera iz Sarajeva. Osim Kraljevića, najzvučnije ime na listi HDZ-ovih kandidata za ministre je Sanja Vlaisavljević. Ova kandidatkinja za ministricu kulture i sporta u Vladi FBiH prije godinu i po našla se u centru pažnje zbog svojih izjava za javni servis Republike Srpske gdje je negativno govorila o glavnom gradu BiH.

“Dakle ne postoji multietnički grad Sarajevo. Imate svinjetinu koja je protjerana iz Sarajeva, imate Djeda Mraza koji je protjeran, a sada imate i svjetlosnu rasvjetu… imate sve što je odraz multikulture, a da je protjerano iz Sarajeva”, izjavila je Sanja Vlaisavljević za RTRS u decembru 2021. godine.

U tom trenutku, Sanja Vlaisavljević je bila savjetnica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Ministarstvu civilnih poslova BiH kojim je rukovodila HDZ-ova ministrica Ankica Gudeljević.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...