DRAMA U DODIKOVIM REDOVIMA: Ovakav udarac predsjednik Republike Srpske nije očekivao...

- Pozicija ili opozicija, načelnici ili gradonačelnici, dužni su i treba da poštuju ono što donose institucije, Vlada i NSRS, kazao je poslanik NPS-a u NSRS Dragan Galić.

  • Politika

  • 29. Mar. 2023  

  • 7

Ne obazirući se što je zbog antidejtonskog djelovanja Vlada usvojila Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim ambasadorima u BiH i njihovim osobljem, načelnik Istočne Ilidže Marinko Božoviće je ugostio američkog ambasadora. Sastanak je navodno ranije ugovoren, ali Božović se ne krije iza toga i otvoreno kaže da nije saglasan sa stavom Vlade RS, zapomaže Javni servis pod kontrolom Milorada Dodika.

Znači li to da je SDS-u važniji američki ambasador nego republičke institucije, pitaju se u Dodikovim redovima!?

-Nije Božoviću jasna informacija, uslijedila zbog Marfijevog uplitanja u suštinsko pitanje opstanka Republike Srpske, a to je njena imovina?! Ili je, pak, Božović, zajedno sa SDS-om dužan podanik, koji nije u prilici odbiti, navodno ranije ugovoren sastanak, pita vlast Republike Srpske. Božović kaže da je spreman na kritike iz vlasti, navode na RTRS-u.

- Smatram da mi nemamo luksuz da ne razgovaramo, a ingormacija koja je objavljena da se nastavlja saradnja sa SAD i Velikom Britanijom, a prekida sa njihovim ambasadama je za mene apsolutno neprihvatljiva - neracionalna, kazao je Božović.

-Јa nemam ništa protiv, neka sarađuje, ali takvi izdajnici, koji ne poštuju odluke Vlade Srpske i to svakako govori o čemu se radi. Njemu je bio potreban bilo ko iz Srpske da se uslika s njim, pa je našao Božovića. A oni upravljaju sa SDS-om, očigledno da bi poslao u Washington sliku da on s nekim sarađuje, kazao je Dodik.

- Pozicija ili opozicija, načelnici ili gradonačelnici, dužni su i treba da poštuju ono što donose institucije, Vlada i NSRS, kazao je poslanik NPS-a u NSRS Dragan Galić.

Delegat u Domu naroda BiH Snježana Novaković Bursać kazala je da cilj posjete Murphyja Božoviću da se devalvira odluka Vlade Republike Srpske.

- I da se devalvira zvanična politika njenih institucija. Trebalo je američki ambasador brže bolje s nekim da se sastane da pokaže da je moguće naći aktere koji neće podržati jedinstvo Srpske, dodala je Novaković Bursać.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...