ŽRTVA BIVŠEG HDZ-ovca KOJI JE OSUĐEN ZA SILOVANJE: "Mislim da se nikad neću oporaviti"

U sudnici su bili roditelji žrtve, a Škaro se nije pojavio na izricanju presude.

  • Hronika

  • 29. Mar. 2023  

  • 1

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici danas je objavljena presuda Damiru Škari, bivšem predsjedniku Autokluba Siget i bivšem saborskom zastupniku HDZ-a. Škaro je nepravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora za spolno uznemiravanje i za silovanje zaposlenice Autokluba Siget.

U sudnici su bili roditelji žrtve, a Škaro se nije pojavio na izricanju presude.

Njegova odbrana pak, kako je izjavila advokatica Sineva Vukušić, smatra da sud nije utvrdio sve činjenice, pa će uložiti žalbu. Žrtva Damira Škare za Dnevnik Nove TV kazala je da je zadovoljna presudom. Kazala je da joj je bilo teško sve ponovno proživljavati u sudnici.

Izašla u javnost s pričom

“Teško je bilo i prvi puta izaći u javnost s tim, teško je bilo općenito na sudu iznijeti sve što se dogodilo dvaput. Ali isplatilo se čekati”, kazala je žrtva. Kazala je kako se nikad nije oporavila od onoga što se dogodilo, te da misli da se nikad ni neće.

Apelirala je na sve žene da prijavljuju nasilje te da je pravda možda spora, ali dosljedna. Istaknula je kako je jedina koja je izašla u javnost s pričom, te kazala da se od podizanje optužnice do danas nije susretala sa Škarom.

“Ne znam ni kako bih u sudnici. Sva sreća, u sudnici smo bili uvijek odvojeni. Ja sam tražila da se u posebnoj sobi vrši razgovor videolinkom. Ali, da sam ga vidjela – ja zaista ne znam kako bih reagirala. Kad sam čula njegov glas, meni je doslovce pozlilo”, kazala je žrtva.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...