KAKVO LUDILO: Neymar prokockao milion eura za dva sata, pogledajte reakciju brazilske zvijezde...

Ne haje previše za silne kritike francuskih medija i bijesne reakcije navijača PSG-a.

  • Sport

  • 30. Mar. 2023  30. Mar. 2023

  • 2

Neymar ne očajava previše dok mu igračka karijera nezaustavljivo klizi u provaliju. Brazilac se oporavlja od ozljede gležnja i dosadu ubija zabavljajući se sa svojom svitom u restoranima brze hrane, posjećuje pokeraške turnire i opasno kocka na internetu.

Ne haje previše za silne kritike francuskih medija i bijesne reakcije navijača PSG-a. Nastavlja po svom u istom ritmu. U utorak navečer navodno je izgubio milion eura i javio se uživo nakon dvosatne sesije kockanja. Pokušao je ostaviti dojam urnebesne reakcije.

Opći je dojam da je to samo dobra reklama za internetske kockarnice. Poznato je da Neymar jako dobro zarađuje kao "maneken" kockarnica na pokeraškim turnirima, pa teško i da online kocka besplatno.

Da je ta sumnja opravdana, govori i to što se u međuvremenu javio popularni streamer xQc. On je oštro je kritizirao Twitch zbog dvostrukih standarda u provođenju poslovne politike.

Naime, Neymaru je bilo dopušten izravni prijenos tokom kockanja unatoč nedavnim zabranama koje je ista platforma uvela na slične aktivnosti. Porast popularnosti streamova kockanja blagodat je za internetske platforme koje se bave kockanjem i izvor kontroverzi.

Twitch je krajem 2022. donio odluku o zabrani svih nelicenciranih kockarskih sadržaja, ciljajući na popularne kockarske web-stranice koje često koriste poznati Twitch streameri poput xQc-a i Trainwrecka. Međutim, unatoč nekoliko mjeseci od zabrane, Twitch i dalje dobiva kritike od popularnih streamera koji ističu nedosljednosti platforme.

xQc je Neyamorov slučaj ponudio kao eklatantan primjer. Brazil je kockao za velike sume i sve je išlo uživo. Popularni streamer bio je šokiran onim što je vidio i odmah je reagirao kritizirajući očita dvostruka mjerila Twitcha.

Izražavajući svoju frustraciju, xQc je istaknuo kako nije pošteno da se nekim streamerima dopušta sudjelovanje u aktivnostima koje bi za posljedicu imale zabranu drugih. Tvrdio je da se čini da Twitch bira na koje će streamere primijeniti svoja pravila, ovisno o trenutačnoj situaciji.

Pogledajte reakciju brazilske zvijezde nekon gubitka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...