LAŽNE OPTUŽBE PUTINOVOG REŽIMA: Ruski FSB uhapsio novinara "Wall Street Journala"

U saopštenju FSB se navodi da je Gerškovič priveden "dok je pokušavao da dođe do tajnih informacija" u vezi sa "aktivnostima jednog od preduzeća ruskog vojno-industrijskog kompleksa".

  • Svijet

  • 30. Mar. 2023  30. Mar. 2023

  • 0

Novinar Wall Street Journal-a, Evan Gerškovič, uhapšen je u Rusiji zbog sumnje na špijunažu, saopštila je ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) u saopštenju koje je objavila državna novinska agencija RIA Novosti u četvrtak.

"Nezakonite aktivnosti dopisnika moskovskog biroa američkog lista The Wall Street Journal, američkog državljanina Evana Gerškoviča, rođenog 1991. godine, akreditovanog pri Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, osumnjičenog za špijunažu u interesu američke vlade, su potisnute", navodi se u saopštenju, izvještava CNN.

Državna agencija TASS prenosi da je on uhapšen u Jekaterinburgu, sa istočne strane planine Ural, prenosi Telegraf.

U saopštenju FSB se navodi da je Gerškovič priveden "dok je pokušavao da dođe do tajnih informacija" u vezi sa "aktivnostima jednog od preduzeća ruskog vojno-industrijskog kompleksa".

Prema biografiji novinara na stranici Wall Street Journal-a, Gerškovič pokriva Rusiju, Ukrajinu i bivši Sovjetski Savez.

Ranije je radio za novinsku agenciju France-Presse, Moscow Times i New York Times.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...