MLADI TREBINJAC U "MALOJ BARI PUNOJ KROKODILA": "Nenad Stevandić me optužio kao da sam kriminalac" (VIDEO)

Zastupnik Liste za pravdu i red, Nebojša Vukanović, izjavio je da je njegov kolega Đorđe Vučinić pogriješio, te da je prekršio skupštinski Poslovnik kada je jučer glasao i u njegovo ime, dodavši da prihvataju sankciju kakva god bude.

  • Mini market

  • 30. Mar. 2023  30. Mar. 2023

  • 0

Kako je kazao, izašao je ispred Narodne Skupštine RS, ne znajući da će uskoro glasanje.

Zastupnik Đorđe Vučinić je također priznao da je pogriješio, ali je rekao da je "svima jasno da bi Vukanović glasao za kandidata SDS-a za potpredsjednika NSRS-a".

"Prema poslovniku, u ovakvoj sutuaciji ponavlja se glasanje, te da se poslanik udaljava sa sjednice. Stevandić to nije učinio nego me je optužio kao da sam kriminalac. Tu sam, uhapsite me odmah, nije nikakav problem. Ako je ovo najviše što mogu da nam nađu, svaka im čast", rekao je Vučinić.

Predsjednik NSRS-a, Nenad Stevandić započeo je pres-konferenciju osvrtom na jučerašnje glasanje za potpredsjednika Narodne skupštine.

Uskoro se obratio narodnom poslaniku Đorđu Vučiniću, koji ga je snimao i ukazivao na Poslovnik u pres sali.

Kazao mu je da napusti konferenciju. Nakon kratke prepirke Vučinić je udaljen od strane obezbjeđenja, a Stevandić je nastavio verbalni sukob sa novinarima.

U tom tonu je tekla cijela konferencija, a rasprava sa novinarima nastavila se i po završetku iste.

(BN TV) 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...