"SB" NA PRESSU U ISTOČNOM SARAJEVU: Lideri četiri stranke djeluju kao da im se čitav svijet srušio, a Dodik poručuje...

(...) "držimo korektan odnos sa partnerima".

  • Politika

  • 30. Mar. 2023  30. Mar. 2023

  • 18

Sastanak vladajuće koalicije sa državnog nivoa održan je danas u Istočnom Sarajevu. Sastanku sa Miloradom Dodikom prisustvovali su Elmedin Konaković, Nermin Nikšić i Dragan Čović. Nakon sastanka, medijima se obratio lider SNSD-a.

Kazao je na samom početku da jako zadovoljan što je danas usvojen budžeta za institucije za 2023. godinu.

“Dogovorili smo kadrovske popune. Za one stvari za koje se traže konkresne procesure, konkursi će se odmah raspisati. Imamo sada usvojen budžet, vidjet ćemo kako će funkcionisati. To je velika razlika u poređenju sa dosadašnjim procedurama. Možemo izraziti zadovoljstvo”, kazao je Dodik.

“Držimo korektan odnos prema partnerima. Svakako, razgovarali smo i o drugim bitnim pitanjima. Jedno od ključnih pitanja je mapa kretanja pratnerstva. I složili smo se da je kreiramo na najvišem nivou. Također, govorili smo i o odnosu EU. Želimo da uradi sve što misli da treba EU da uradi, a mi da osjetimo benefite”, kazao je Dodik.

Osvrnuo se i na trenutne odnose unutar koalcije.

“To su stvari o kojima smo razgovarali. Svi razvojni projekti treba da se stave u proceduru na odlučivanje. I da se shodno tome donesu konrektne odluke. Sve da se stavi i definiše na pravi način. Također, dogovorili smo da svakog mjeseca jedna od struktura bude domaćin sastanka u ovom kapacitetu. Bošnjaci će odrediti gdje će biti sastanak u aprilu. To garantuje da se bolje razumijemo, da stvari ne ostavljamo u pretpostavkama. Ne želimo da pravimo sukob”, kazao je.

Između ostalog, osvnuo se i na formiranje Vlade Federacije BiH.

“Želimo i što prije moguće formiranje Vlade FBiH predvođene Nerminom Nikšićem”, zaključio je.

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...