"NE, NISMO TO RADILI U ORMARU": Boris Becker progovorio o skandalu koji mu je obilježio život (FOTO, VIDEO)

Ispričao je i kako su jedan od njegovih najvećih poroka izvan teniskog terena bile žene.

  • Show

  • 30. Mar. 2023  

  • 1

Teniserski uspjesi trostrukog pobjednika Wimbledona Borisa Beckera pali su u sjenu njegovih skandala i playboyevskog načina života, koji ga je koštao braka, bogatstva od 100 milijardi funti, a na kraju i slobode.

Kontroverzni njemački tenisaer u decembru je izašao iz zatvora u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje je odslužio osam mjeseci kazne zbog prikrivanja imovine i prevare vjerovnika u postupku proglašenja ličnog bankrota, a sada je spreman podijeliti priču o svom usponu i padu u nadolazećem dokumentarcu.

Serijal u dva dijela pod nazivom "Boom! Boom! Svijet protiv Borisa Beckera"na platformu Apple+ stiže 7. aprila, a ovih je dana objavljen i prvi trailer, u kojemu se uz Beckera kao sagovornici pojavljuju i njegova bivša supruga Barbara te teniske zvijezde John McEnroe i Novak Đoković.

Njemački "Wunderkind" prvi put je osvojio Wimbledon sa samo 17 godina, a s uspjehom je došla svjetska slava, moć i novac. Osvrćući se na dane svog razvratnog, rasipničkog stila života, Becker u traileru govori kako za svoj pad krivi isključivo sebe.

image

Boris je najmlađi osvajač Wimbledona

 

"Sa 17 sam osvojio svoj prvi milion. Dakle, novac odlazi kroz prozor, gubite osjećaj vrijednosti. Ne znate da 99 posto ljudi nikada ne zaradi milion funti. Mnogi sportaši pretpostavljaju da će novac koji zaradimo tokom karijere nastaviti pristizati i kasnije. Dakle, ne prilagođavamo svoje stilove života dovoljno brzo. Nastavljate trošiti novac koji više ne zarađujete, nastavljate trošiti novac koji ste prije zaradili. Dakle, da, krivim sebe", priznao je.

Ispričao je i kako su jedan od njegovih najvećih poroka izvan teniskog terena bile žene. Nakon što je njegova profesionalna karijera završila, Becker je umjesto da potraži novu profesiju uzbuđenje pronalazio u svojem privatnom životu. Njegova najpoznatija afera bila je s manekenkom i konobaricom Angelom Ermakovom, s kojom se "spetljao" u elitnom restoranu Nobu u Londonu dok je njegova supruga Barbara bila trudna s njihovim sinom Eliasom.

Seks na jednu noć rezultirao je trudnoćom, a Barbara i Boris rastali su se godinu dana nakon što je Ermakova rodila djevojčicu Annu. Dugo se pričalo kako je Anna začeta u restoranskom ormaru, no Becker je u novom dokumentarcu otkrio kako je istina ipak nešto drugačija, piše Gloria.hr.

"Ne bih želio ulaziti u sve detalje, ali otišli smo u stražnju sobu. Ne, nije to bio ormar - ormar je premali, nemoguće je bilo kakvu fizičku aktivnost izvesti u ormaru. Skupili smo se i poseksali se. Nisam imao broj od Angele, nisam imao kontakt, i to je to. Osam mjeseci kasnije dobivam faks u kojem piše: ‘Možda me se ne sjećaš. Naš zadnji susret je bio prije osam mjeseci. Evo ti moj broj, nazovi me.’ Jednostavno nisam mogao vjerovati. Sljedeće sedmice susreo sam se s Angelom u Londonu i bio sam pod pritiskom. Ušla je, imala je veliki kaput, skinula je kaput. Bila je u visokoj trudnoći i objasnila mi je da sam ja otac djeteta”, ispričao je Boris, koji je u početku negirao očinstvo nad Annom, da bi 2007. godine pristao na zajedničko skrbništvo s njezinom majkom te započeo prijateljski odnos s obje.

 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...