NIKŠIĆ "PROGUTAO" KLJAKU JER VLAST JE VLAST: "Ima li smo dva izbora"

Naveo je da je tražio provjeru od Bradare upravo zbog toga da je predložen čovjek za ministra koji ima tu "hipoteku" zloupotrebe u procesu koji će opteretiti vladu svojim prisustvom evidentne korupcije.

  • Vijesti

  • 30. Mar. 2023  30. Mar. 2023

  • 9

U Istočnom Sarajevu danas je održan iznenadni sastanak koalicionih partnera na državnom nivou nakon kojeg se, između ostalih, obratio i Nermin Nikšić.

Nikšić je nakon izlaza iz zgrade dao izjavu za novinare poručivši da su ispoštovali dogovor onakav kakav su imali.

Na pitanje kako funkcioniše koalicija poslije "Dodikovih ispada" sa američkim i britanskim institucijama, Nikšić je poručio da nema nikakvih problema i da koalicija sasvim dobro funkcioniše i da sarađuju sa međunarodnom zajednicom.

Govoreći o Vojinu Mijatoviću kao ministru unutrašnjih poslova, Nikšić je kazao da Mijatović nije bio presretan tim rješenjem pa su to malo zarotirali.

"Imali smo mi te stavove partnera, ali ne smatram da su ti partneri zaslužili da mi ispoštujemo njihove želje, kada su oni ostali pri svojim rješenjima", rekao je Nikšić.

Dodao je da su iskomunicirali sa NES-om o ovom pitanju.

Naveo je da je tražio provjeru od Bradare upravo zbog toga da je predložen čovjek za ministra koji ima tu "hipoteku" zloupotrebe u procesu koji će opteretiti vladu svojim prisustvom evidentne korupcije.

"Nažalost, stranka koja ga je prihvatila ne prihvata tu logiku. Mi smo to jasno ukazali. Imamo dva izbora: Da ja blokiram imenovanje Vlade zbog jednog rješenja (Anela Kljake) kada smo došli do kraja ili da progutam to i da to rješavamo u hodu. Partneri misle da trebamo nastaviti u hodu rješavati", poručio je Nikšić.

Na pitanje očekuje li intervenciju Schmidta, poručio je da ukoliko dođe do blokade, on je naveo da vrhovni autoritet u ovom slučaju OHR i visoki predstavnik trebaju da reaguju zbog takve sitaucije, nažalost.

Potcrtao je da njima ne bi trebala nikakva intervencija Schmdita, ukoliko bi se Lendo i njegova stranka ponašala demokratski i prihvatila da postoji parlamentarna većina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...