PROLJETNA REGRUTACIJA: Putin pozvao 147.000 Rusa na obavezno služenje vojnog roka

Svi muškarci u Rusiji u dobi od 18 do 27 godina moraju odslužiti vojni rok u trajanju od godinu dana. 

  • Svijet

  • 30. Mar. 2023  

  • 0

Vladimir Putin potpisao je uredbu o pozivanju 147.000 ruskih državljana na služenje vojnog roka u sklopu proljetne regrutacije, izvijestili su ruski državni mediji, a prenosi The Guardian.

Ruski predsjednik je ovakvu odredbu posljednji put potpisao u septembru, pozivajući 120.000 građana u redovnu službu, objavila je državna novinska agencija TASS.

U to je vrijeme rusko Ministarstvo odbrane priopćilo da jesenje regrutovanje "nije ni na koji način povezano sa specijalnom vojnom operacijom", službenim ruskim izrazom za invaziju na Ukrajinu.

Svi muškarci u Rusiji u dobi od 18 do 27 godina moraju odslužiti vojni rok u trajanju od godinu dana. 

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...