SITUACIJA SVE NAPETIJA: SAD pozvala građane da odmah napuste Rusiju

Zvaničnici SAD su u kontaktu sa Wall Street Journalom i osuđuju postupke Moskve prema medijima.

  • Svijet

  • 30. Mar. 2023  

  • 0

Američki državni sekretar Anthony Blinken izjavio je ranije danas da su SAD ''duboko zabrinute'' zbog toga što je u Rusiji priveden američki državljanin, dopisnik Wall Street Journala Evan Gershkovich

Kako navodi Reuters, zvaničnici SAD su u kontaktu sa Wall Street Journalom i osuđuju postupke Moskve prema medijima.

Ranije danas, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao, povodom pritvaranja dopisnika "Wall Street Journala" Evana Gershkovicha zbog špijunaže, da se ne radi o sumnji, već o tome da je novinar "uhvaćen na djelu".

Gershkovich, 32-godišnji dopisnik moskovskog biroa američkog lista, priveden je u Jekaterinburgu pod sumnjom za špijunažu, saopćila je ranije FSB.

On je, kako je navela FSB, "po instrukcijama američke strane, prikupio informacije koje predstavljaju državnu tajnu o aktivnostima jednog od preduzeća ruskog vojno-industrijskog kompleksa".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...