ŠTO PRIJE RIJEŠITI STATUS KOMORATA: Gradsko vijeće Zenica dalo podršku rudarima u štrajku

“Vijeće je bez rasprave podržalo zaključak kojim Gradsko vijeće Zenica daje podršku rudarima rudnika RMU Zenica u njihovom nastojanju da se status rudnika i njihov status riješi u što kraćem roku

  • Vijesti

  • 30. Mar. 2023  

  • 0

Gradsko vijeće Zenice je danas dalo podršku rudarima koji štrajkuju glađu i podržali inicijativu da se njihov status riješi.

“Vijeće je bez rasprave podržalo zaključak kojim Gradsko vijeće Zenica daje podršku rudarima rudnika RMU Zenica u njihovom nastojanju da se status rudnika i njihov status riješi u što kraćem roku, zatim da Gradsko vijeće daje saglasnost Gradonačelniku i Gradskoj upravi da u što kraćem roku izvrši deblokadu računa RMU Zenica te da Gradsko vijeće uputi zahtjev Vladi Federacije BiH, Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije i Upravi Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo da u roku od 30 dana iznađu rješenje kako bi RMU Zenica izmirio svoje obaveze prema Gradu Zenica”, stoji u saopćenju Gradskog vijeća Zenica.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...