RIFET HOZANOVIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO NIKŠIĆU: "Prije ćemo se odreći Trojke nego Kljake"

"Potpisali smo dogovor sa Trojkom i držimo ga se. NES ne radi ništa mimo toga. Mi držimo do svoje riječi", rekao je Hozanović

  • Politika

  • 30. Mar. 2023  

  • 2

Rifet Hozanović, jedan od osnivača Narodnog evropskog saveza u razgovoru za Politicki.ba poručio je da ova stranka drži do sebe i svojih potpisa.

"Potpisali smo dogovor sa Trojkom i držimo ga se.

NES ne radi ništa mimo toga. Mi držimo do svoje riječi", kaže on.

Takav stav iznio je nakon našeg upita da li će se Osmorka raspasti.

Ovaj politički blok u proteklim danima preživljava duboke potrese.

S jedne strane suočen je s oštrim reakcijama nakon objavljivanja spiska kandidata za ministarska mjesta, a sa druge, rastućom pobunom i unutar Trojke i zbog načina na koji su neki ljudi kandidirani za ministre.

Irfan Čengić, poslanik Socijaldemokratske partije u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat te partije u Domu naroda entiteta F BiH u izjavi za N1 naveo je da je o tome ko su kandidati za ministre ove stranke saznao iz medija.

""Ne postoji raskol u SDP-u u vezi tih imena zato jer nije bio ni Glavni odbor da bi se o tome raspravljalo i da bismo znali o čemu je riječ. Volio bih da smo samo raspravljali o tome, a ne da danas iz medija saznajem da su zamijenjena dva imena za ministra i to nije bilo na Glavnom odboru koji je jedini organ koji mote predložiti imena za ministra i trebate pitati to ljude koji vode to procese", rekao je Čengić.

S druge strane, NES je suočen sa zahtjevom SDP-a da promijeni jednog od svojih kandidata za ministra.

Iako je stranka odbila takvu opciju, ustvrdivši da nema nikakvog pravnog osnova za nju, u SDP-u vjeruju da NES treba odustati od Anela Kljake, kao kandidata za ministra u budućoj Federalnoj vladi i nominirati drugo ime.

"Prije se može desiti da se NES odrekne aktuelnog partnera nego Anela Kljake", rezolutno je za Politicki.ba poručio Hozanović.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...