PRIČA JE KRENULA IZ ZENICE: Dao pet golova FK Sarajevu, odbio obući dres Hrvatske, pa „nestao“, evo gdje je danas nogometaš koji je zaludio Njemačku...

U aktuelnoj sezoni postigao je osam golova. 

  • Sport

  • 31. Mar. 2023  

  • 0

Branimir Hrgota (30) svoje je nogometno ime izgradio kao 20-godišnjak 2013. godine, kada je postigao hat-trick u dresu Borussije Mönchengladbach protiv Mainza u Bundesligi. U klub je sezonu ranije stigao kao anonimus iz Švedske J-Södre za 400.000 eura i vrlo brzo postao poznat u Njemačkoj.

Ovaj krilni napadač rođen je u Zenici, a odrastao je u Švedskoj pa je vrlo brzo zapeo za oko predstavnicima ta dva saveza. Nakon što je 2014. godine dao pet golova Sarajevu u Europi, interes za njega pokazala je i Hrvatska, za koju je također imao pravo nastupa, ali je na kraju odabrao Švedsku.

Što se klupske karijere tiče, nakon Gladbacha je 2016. prešao u Eintracht, u kojem se zadržao do 2019. godine, kad je prešao u Greuther Furth za koji i danas nastupa u 2. Bundesligi. I to kao kapiten s 25 nastupa u aktuelnoj sezoni u kojoj je postigao osam golova. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...