STOJANOVIĆ PRELOMIO: Odbio potpisati saglasnost za imenovanje nove Vlade FBiH

Kao razlog je naveo neslaganje sa imenovanjem Sanje Vlaisavljević (HDZ) za federalnh ministricu kulture.

  • Vijesti

  • 31. Mar. 2023  31. Mar. 2023

  • 15

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović odbio je potpisati saglasnost na imenovanje Vlade FBIH. Kao razlog je naveo neslaganje sa imenovanjem Sanje Vlaisavljević (HDZ) za federalnh ministricu kulture, saznaje Istraga.

Stojanović je u četvrtak za Dnevnik D kazao da ima vremena do 6. aprila za odluku, te da nije zadovoljan kadrovskim rješenjima ni svoje stranke.

„Ja je nikada ne bih predložio, mislim da je ni SDP ne bi predložio. Ovdje je sada pitanje određenih kompromisa i koliko se može utjecati na neke stranke. Rok je do 6. aprila i sve je otvoreno do tada", kazao je sinoć. 

Potpuno je zaobiđen u procesu izbora kandidata za ministre u Vladi FBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...