ČOVIĆ PROČITAO IGORA STOJANOVIĆA: "Mislim da će dati potpis u ponedjeljak!" (VIDEO)

"U ovom trenutku nemamo nikakvo rješenje nego imenovati Vladu FBiH", rekao je Čović i kazao da je uvjeren da će sjednica Zastupničkog doma PFBiH biti 6. aprila. 

  • Mini market

  • 31. Mar. 2023  31. Mar. 2023

  • 3

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da će Vlada Federacije BiH biti imenovana do šestog travnja i da je dobio uvjeravanje drugih partnera da će Igor Stojanović iz SDP-a BiH dati potpis u ponedjeljak. 

Čović je rekao da nema alternative i da će koalicija koja je dogovorila vlast u FBiH imenovati Vladu FBiH. 

"Čini mi se da je partner uzeo dan, dva da nešto usuglašava. Mislim da će se raditi da se provjeri podobnost nekih kandidata koji su tamo predloženi. Mi smo svoje kandidate dali u utorak i svatko može komentirati osobnost, način i strukturu i tu ne očekujem probleme. Mislim da će Stojanović u ponedjeljak dati suglasnost" , rekao je Čović. 

O suglasnosti potpredsjednice Refike Lende, Čović kaže:

"Od drugog predsjednika ne očekujemo ništa jer to pokazuje i on i njegova politika".

Čović je na novinarsko pitanje ponovio da je uvjeren da ćemo 6. aprila imati novu Vladu FBiH. 

"U ovom trenutku nema nikakvog rješenja nego imenovati Vladu FBiH" , rekao je Čović i kazao da je uvjeren da će sjednica Zastupničkog doma PFBiH biti 6. aprila. 

Predsjednik HDZ-a BiH kazao je da je greška grupacije koja se sada predstavlja kao pozicija da cijeli ovaj posao nisu uradili još prije kraja prošle godine pa, kako dodaje, ne bi bilo prostora za sve ove manipulacije kojima sada svjedočimo. 

Čović je komentirao protivljenje nekih grupacija unutar bošnjačkog bloka koji predvode prijedlog SDP-a da Sanja Vlaisavljević bude ministrica kulture FBIH. Kazao je da iza svih šest imena ministara koje je predložio HDZ BiH on i dalje čvrsto stoji te da sve te osobe imaju i čvrst moralni kredibilitet da obnašaju navedene dužnosti. 

"Što se tiče HDZ-a, mislim da je to zakovano i da nema niti jednog razloga da se bilo što mijenjamo" , kazao je Čović.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...