PO POTJERNICI INTERPOLA: SIPA na području Banjaluke uhapsila...

Međunarodnu potjernicu je raspisao NCB Interpol Zagreb s ciljem hapšenja i izručenja navedene osobe u Republiku Hrvatsku.

  • Hronika

  • 31. Mar. 2023  

  • 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u petak na području Banja Luke uhapsili jednu osobu po međunarodnoj Interpolovoj potjernici.

Međunarodnu potjernicu je raspisao NCB Interpol Zagreb s ciljem hapšenja i izručenja navedene osobe u Republiku Hrvatsku.

- Osoba lišena slobode se od strane Interpola Zagreb potražuje radi krivičnog gonjenja za krivično djelo "nezakonit ulazak, kretanje ili boravak na teritoriji Republike Hrvatske" iz člana 326. stav (1) u vezi sa čl. 329. i 52. Krivičnog zakona Republike Hrvatske.

Na osnovu operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e - operativni tim "Fast" locirali su navedenu osobu na području Banja Luke nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e.

Osoba lišena slobode će u zakonskom roku biti predata Sudu Bosne i Hercegovine - navedeno je u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...