ODLIČNA PARTIJA GRAĐANA U DERBIJU PROTIV REDSA: City ostaje u borbi za titulu

Ekipa Jurgena Kloppa povela je nakon 17. minuta igre. Akcija je krenula od golmana Alissona, zatim je Alexander-Arnold poslao sjajnu dugu loptu za Dioga Jotu, koji je izbjegao ofsajd zamku.

  • Sport

  • 01. Apr. 2023  

  • 0

Fudbaleri Manchester Cityja slavili su pobjedu 3:1 protiv Liverpoola u derbiju 29. kola Premijer lige Engleske na Etihadu.

Ekipa Jurgena Kloppa povela je nakon 17. minuta igre. Akcija je krenula od golmana Alissona, zatim je Alexander-Arnold poslao sjajnu dugu loptu za Dioga Jotu, koji je izbjegao ofsajd zamku.

Portugalac se odlično zagradio u kaznenom prostoru Građana i servirao Mohamedu Salahu. Egipćanin je rutinski pogodio 12. put ove sezone.

Odgovor Pepa Guardiole i njegovih pulena stigao je samo 10 minuta kasnije. Mahrez je promiješao odbranu Redsa, dodao do Gundogana, koji bez razmišljanja daje loptu na stranu za Grealisha.

Ofanzivac Cityja sjajno pronalazi na petercu Juliana Alvareza, koji na najbolji mogući način koristi izostanak Erlinga Haalanda zbog povrede za 1:1.

Manje od 60 sekundi u drugom dijelu čekalo se na novi pogodak. Akciju je započeo Alvarez, koji je poslao odličnu loptu na stranu za Riyada Mahreza, koji filigranski preciznim dodavanjem upošljava De Bruynea za potpuno preokret 2:1.

Sedam minuta kasnije bilo je 3:1. Kombinovali su Mahrez i Alvarez. Argentinac je na kraju šutirao, a lopta se odbila od obrane Liverpoola do Gundogana, koji se lijepo snalazi i pogađa mrežu Alissona Beckera.

Konačnih 4:1 postavio je Jack Grealish. Školski je kombinovao sa De Bruyneom, a Belgijanac mu je servirao asistenciju.

Plavi iz Manchestera sada su drugi na tabeli sa pet bodova zaostatka za vodećim Arsenalom. Liverpool se nalazi na šestom mjestu sa 42 boda, pet manje od mjesta koje vodi u Evropu naredne sezone i petog Newcastlea koji ima i utakmicu manje od Redsa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...