UHAPŠEN SRBIN NA SJEVERU KOSOVA: Sumnjiči se za paljenje automobila i ranjavanje dva policajca

Iz policije su istakli da je ovo lice osumnjičeno za paljenje automobila u rejonu Zubinog Potoka koji su bili registrovani na “RKS” tablice.

  • Regija

  • 01. Apr. 2023  

  • 0

Kosovska policija saopćila je danas da je uhapsila osobu za koju se sumnja da je palila automobile u Zubinom Potoku na sjeveru Kosova, kao i za umiješanost u slučaj napada na jedinicu Kosovske policije, kada su dva policajca ranjena iz vatrenog oružja.

U saopštenju je navedeno da je osumnjičeni sa Kosova srpske nacionalnosti čiji su inicijali M.B. (36) uhapšen oko 17.00 sati, nakon intenzivnih uviđaja nadležnih policijskih jedinica.

"Osoba koja je uhapšena, osumnjičena je za umiješanost u slučaj napada vatrenim oružjem na jedinicu Kosovske policije, gdje su dva policajca zadobila rane iz vatrenog oružja. U vezi sa ovim slučajem, protiv njega je podnesena krivična prijava za krivična djela učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe, ubistvo u pokušaju, stvaranje opšte opasnosti i napad na službenu osobu prilikom vršenja službene dužnosti", dodaje se u saopštenju.

Iz policije su istakli da je ovo lice osumnjičeno za paljenje automobila u rejonu Zubinog Potoka koji su bili registrovani na “RKS” tablice.

"Sve dalje radnje bit će preduzete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima", naveli su iz kosovske policije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...