OGLASILA SE SRPSKA LISTA NAKON HAPŠENJA SRBINA KOJI JE PALIO AUTOMOBILE: "Slijedi opšti ustanak protiv Kurtija..."

Ističu da to neće biti "neko upozorenje" već opšti ustanak za zaustavljanje "represije Aljbina Kurtija"

  • Regija

  • 01. Apr. 2023  

  • 4

U Sjevernoj Mitrovici danas oko 17 sati uhapšen je Srbin M. B. (36), koga MUP Kosova sumnjiči da je zapalio tri automobila u Leposaviću, a iz Srpske liste večeras su upozorili vlasti u Prištini "da će, ukoliko ne oslobode uhapšenog i ne prestanu sa maltretiranjem srpskog naroda, uslijediti reakcija svih Srba".

"Nakon što smo prikupili podatke o današnjoj otmici Srbina od strane Kurtijevih specijalaca želimo da naglasimo da srpski narod upozorava Prištinu da će, u slučaju da ne oslobodi neosnovano uhapšenog, koga su danas Kurtijeve jedinice otele na sjeveru Kosova i ne prestane sa maltretiranjem srpskog naroda, izazvati reakciju svih Srba", navodi se u saopćenju Srpske liste.

Naime, uhapšenog Srbina oni sumnjiče za više krivičnih djela, za umiješanost u slučaj napada vatrenim oružjem na jedinicu Policije Kosova, kada su dva policajca ranjena. Iz Srpske liste tvrde da je Srbin iz Zubinog Potoka uhapšen bez ijednog dokaza i optužen ga za teška krivična dela.

"Institucije Kosova nastavljaju sa maltretiranjem srpskog naroda u namjeri da pred nastavak pregovora u Briselu izazovu reakciju srpskog naroda na sjeveru Kosova", saopćila je večeras Srpska lista.

Iz SL dodaju da "Kurtijev režim do sada nije riješio nijedan napad na Srbe, a kojih je bilo na desetine, ali kada treba progoniti Srbe bez dokaza tu djeluje pod hitno".

"Očigledno da je njegova namjera da izazove haos, a situacija na terenu govori da nije daleko od toga. Od skoro Priština u namjeri da obmane javnost ide korak dalje, pa i u slučajevima kada su oštećeni Srbi on kao osumnjičene neosnovano hapsi Srbe i pokušava da spinuje realnost na terenu skrivajući prave krivce za napad na Srbe i srpsku imovinu", zaključuje se u saopćenju Srpske liste.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...