"ZA 20 GODINA RADA NISMO OVAKO NEŠTO DOŽIVJELI": Ispovijest policajke koja je prva ušla u stan strave i užasa

Uroš Pašajlić (38), osumnjičen da je zlostavljao svoju ćerku (8) godinama u stanu

  • Hronika

  • 01. Apr. 2023  

  • 1

Policajka Jasmina Rakić koja je sa kolegama prva ušla u stan na Mirijevu u kojem je Uroš Pašajlić držao zatočenu svoju osmogodišnju kćerku ostala je u šoku zbog prizora koji, kako je istakla, za 20 godina karijere nije doživjela.

"Otključali smo vrata kupatila i vidjeli jeziv prizor. U kadi se nalazila djevojčica", istakla je ona.

Kako se navodi, dijete je bilo u jakni, sa kapuljačom na glavi, okruženo đubretom i smećem, piše Telegraf.rs.

"Bila je uplašena, drhtala je"

"Prišla sam djevojčici i izvukla je iz kade. Bila je jako uplašena, iznemogla i drhtala je", istakla je ona.

Policajci su odmah utoplili djevojčicu i predali je nadležnim institucijama.

Prema riječima policajke, za 20 godina profesionalnog rada u službi njene kolege i ona nikada nešto slično nisu doživjeli.

"To je bio događaj gdje smo svi doživjeli šok. Bilo je strašno. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uvijek spremni da zaštite građane i njihovu imovinu", istakla je Rakić za TV Pink.

Jeziv slučaj zlostavljanja djeteta otkriven je kada je Beograđanka I. L. prijavila policijskoj stanici Palilula da ju je muž U. P. brutalno tukao, kao i da već duže vrijeme drži svoju kćerkicu kao roba.

Žena je imala vidljive povrede, a prema prvim informacijama izjavila je da ju je nevjenčani suprug glavom udario u nos i da je tako zadobila prijelom.

Policija je odmah po prijavi izašla na lice mjesta i našla dijete u teškom stanju.

Pašajlić je uhapšen u utorak, nakon što je nekoliko dana bio u bjekstvu. Policija ga je pronašla u stanu na Karaburmi, gdje se krio kod jednog prijatelja. Tereti se tereti za krivična djela nasilje u porodici, protivpravno lišenje slobode, zapuštanje i zanemarivanje djeteta, kao i kršenje porodičnih obaveza i određen mu je pritvor do 30 dana.

Djevojčica u bolnici

Djevojčica je, kako Telegraf.rs kako saznaje, stabilnog zdravstvenog stanja, što ohrabruje u ovom slučaju nad kojim je Srbija zanijemila.

Ona je, da podsjetimo, nakon što se saznalo za ovaj slučaj, smještena u Univerzitetsku dječiju kliniku u Tiršovoj.

Djevojčica, koja, ispostavilo se, nikada nije ni išla u školu, u kliniku u Tiršovoj ulici je primljena, kako nam je jučer rečeno u toj ustanovi, radi rehidratacije i realimentacije, koja joj je neophodna zbog stanja teške i dugotrajne pothranjenosti.

Djevojčica nikada nije išla kod ljekara, niti u školu.

Kako su u Ministarstvu prosjvete objasnili ona nikada nije ni bila upisana u školu, a zato škola i nije mogla da reaguje na zanemarivanje niti da obavijesti nadležne. Preciziraju i da evidenciji o djeci koja treba da krenu u prvi razred po zakonu vodi opština.

U Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju obećali su da će utvrditi ko je napravio propust.

Istraga ovog stravičnog slučaja je i dalje u toku, a kako se sumnja, moguće je da je Pašajlić imao saučesnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...