HOROR NA CESTI: U stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginuli muškarac i žena, od siline udarca preminuli na licu mjesta...

Nova tragedija uslijed neprilagođene brzine.

  • Hronika

  • 02. Apr. 2023  

  • 0

U subotu navečer, oko 21,50 sati, se na državnoj cesti D-33 kraj Uzdolja, mjesta u okolici Knina u susjednoj Hrvatskoj, dogodila teška prometna nesreća u kojoj su poginuli 43-godišnji vozač i 39-godišnja suvozačica, javlja PU šibensko-kninska.

- Do prometne nesreće je došlo na način da je 43-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Citroen splitskih registarskih oznaka, dolaskom na željezničko-cestovni prijelaz koji je osiguran uređajima za osiguranje cestovnih prijelaza, gdje cesta čini dvostruki zavoj, uslijed neprilagođene brzine u odnosu na osobine i stanje kolnika (zavojitost ceste, vlažan kolnik od kiše), izgubio nadzor nad automobilom i nakon prijelaza sletio van ruba kolnika na travnatu površinu u razini ceste, nakon čega je nastavio nekontrolirano kretanje i sletio u zemljani kanal oborinskih voda. Od siline udara i zadobivenih ozljeda vozač i suvozačica su preminuli na mjestu događaja - saopćila je policija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...